Csoportmunka támogatás

Előfordult már vállalatánál, hogy az egymástól távol dolgozók kollegákat nehezen lehetett összeszervezni egy közös feladat ellátására vagy éppen nehézséget okozott az információk megosztása? Ha igen a válasz, akkor érdemes lenne elgondolkodnia csoportmunka-támogató megoldás bevezetésén.

Csoportmunka támogatásA csoportmunka szoftverek kommunikációs felületet biztosítanak a mindennapi munkához, ahol a dolgozók egymással fontos információkat oszthatnak meg, akár interaktívan, valós időben cseveghetnek, bekapcsolódhatnak beszélgetésekbe, elmondhatják véleményüket egy projekttel, felvetéssel, problémával kapcsolatban. A szoftver olyan felületet biztosít, ahol a munkatársak e-mailezgetés és személyes találkozók, megbeszélések nélkül egy felületen dolgozhatnak és kommunikálhatnak egymással, információkat oszthatnak meg, így a folyamatos körlevelezések kiválthatók a rendszer alkalmazásával.

Csoportmunka szoftver használatával kiküszöbölhetők az olyan kritikus helyzetek, hogy elakad egy fontos információ vállalaton belül vagy munkatársunk éppen nem szerez információt egy számára kompetens kérdésben. Szinte nullára csökkenthetjük az ilyen esetek számát, a munka hatékonysága pedig jelentősen nő.

A csoportmunka szoftverek használatának legnagyobb előnyei:

  • egyszerű, könnyen tanulható kommunikációs felület, különösebb oktatás nélkül is elsajátítható a használata,
  • kiváltják a folyamatos e-mailezést: e-mailek helyett topikok, küldés helyett a megosztáson van a hangsúly,
  • projektmunkák kezelésére kiválóan alkalmasak,
  • bármikor – akár évekre visszamenőleg is- hozzáférhetünk dokumentumokhoz, azok verzióihoz, kommentekhez, megosztásokhoz, hiszen ami egyszer rögzítésre került, az nem törölhető a rendszerből,
  • az egymástól távol dolgozó kollegák is könnyen megismerhetik egymást: új munkatárs belépése esetén meggyorsítja a megismertetési folyamatot,
  • azonnali, valós idejű üzenetküldési lehetőség a chat program segítségével, melynek köszönhetően a kommunikáció felgyorsul,
  • akár távolról is elérhető a mobil alkalmazás segítségével,
  • összetett keresési lehetőség dokumentumokra, feladatokra.

A csoportmunka-támogatás tehát nem egy funkció, hanem a több kommunikációs csatorna összekapcsolásából adódó előny. Egy vállalat sikerességét nagyban meghatározhatja a kollégák közötti információ- és munkamegosztás minősége. Ezen feladatok professzionális koordinálásában segítik a vezetőket a csoportmunka-támogató szoftverek.

 

A csoportmunka szoftvereké a jövő, az e-mailek ideje lejárt! A munkatársak számára élmény lesz a közös munka, míg a menedzsment lényegében teljes kontroll alatt tarthatja a kiosztott feladatokat és a munkafolyamatokat! Ha kíváncsi egy olyan megoldásra, mely dokumentumkezelő, feladatkezelő, csoportmunka-támogató és workflow szoftver is egyben, keresse munkatársainkat vagy kérje szoftverünk bemutatását!

Go to top